• Standaard

Volg ons op:

De belangrijkste voordelen van een Managed Security Service Provider

 

 1. Lagere kosten op vele gebieden.
 2. Meer tijd voor focus op je business.
 3. Toegang tot unieke expertise en tools.
 4. Directe cyberbeveiliging.
 5. Automatisch detecteren en oplossen van kwetsbaarheden.
 6. Vergroting actiegericht inzicht & vermindering van 'alert fatigue'.
 7. Schaalbaarheid.
 8. Goede garanties en snelle responstijden.

 

1. Lagere kosten op vele gebieden dankzij de MSSP

 • Minder opleidingskosten
  Kiezen voor een MSSP betekent een grote kostenbesparing op het opleiden en up-to-date houden van kennis op het gebied van cybersecurity en -dreigingen binnen IT-teams. Je profiteert direct van de expertise en ervaring van de MSSP.
 • Lagere personeelskosten
  Daarnaast bespaar je op personeelskosten. Door de inzet van een MSSP maak je geen kosten voor een of meerdere fulltime InfoSec-professionals. Bovendien bieden MSSP's een continue monitoring van beveiligingssystemen, 24 uur per dag, 7 dagen per week! Dat kun je zelfs van je beste medewerkers niet verwachten.
 • Minder investeringskosten
  Een MSSP verspreidt de vaste kosten van investeringen in technologie namelijk over een breed klantenbestand. Als klant profiteer je daardoor direct van die besparingen. Met een MSSP bespaar je dus direct op de kosten voor eigen hardware, applicaties en experts.
 • Geen onverwachte kosten
  Een MSSP neemt je veel zorgen uit handen. Je weet als organisatie precies waar je aan toe bent. Wanneer je alles in eigen beheer regelt, kunnen nieuwe regels en richtlijnen voor een verrassing zorgen, met als gevolg dat je hoge onverwachte kosten maakt voor het inhuren van branche- en compliance-experts.

 

2. Meer tijd voor focus op je business

Een MSSP maakt tijd vrij om weer bezig te zijn met zaken die je business echt verder brengen. Het voortdurend blussen van brandjes voor incidenten behoort tot het verleden. Je IT-teams krijgen weer ruimte om te focussen op het ontwikkelen van zaken zoals nieuwe diensten (innovatie), netwerkgerelateerde optimalisaties, business roadmaps en meer.

3. Toegang tot unieke expertise en tools

Is jouw IT-personeel expert op het gebied van cybersecurity? Kennen ze alle laatste ontwikkelingen en technieken om de veiligheid te garanderen? IT-beveiliging is een unieke expertise, die voortdurend training en bijscholing vereist. Voor veel organisaties is ervaren en toegewijd personeel voor IT-beveiliging niet alleen erg kostbaar, maar vooral ook erg moeilijk te vinden. 

Het verkrijgen van toegang tot de beste cybersecurity-oplossingen en technologieën is een belangrijk voordeel en drijfveer om met een Managed Security Services Provider in zee te gaan. Ook levert een MSSP onafhankelijk cybersecurity-advies, terwijl dat bij leveranciers van hardware en tools niet het geval is.

Een van de belangrijkste voordelen van een Managed Security Services Provider is de brede aanwezige cybersecurity-expertise, die binnen bedrijven zelf vaak ontbreekt. Besteed je dit uit aan een managed security service provider, dan weet je zeker dat een beveiligingsexpert je data goed beschermt en beheert. De gecertificeerde medewerkers van goede MSSP’s zijn altijd op de hoogte van wat er speelt in de industrie én op het gebied van moderne cyberdreigingen.

Organisaties die vertrouwen op een MSSP, zijn in de meeste gevallen effectiever in het beschermen van organisaties dan de beveiligingsteams binnen je eigen organisatie. Dat neemt natuurlijk niet weg dat beide teams goede afspraken moeten maken over de onderlinge communicatie.

4. Directe cyberbeveiliging

IT-teams hebben zelf vaak geen tijd om up-to-date te blijven met de beste next-generation firewalls of cybersecuritytopics, zoals endpoint protection, phishing en advanced threat prevention. 

Het goede nieuws: een MSSP heeft die kennis als partner van je bedrijf altijd paraat en past die ook direct toe. Vanaf het moment waarop je als organisatie voor een goede MSSP kiest, is die expertise direct toegankelijk en besteedt jouw MSSP 24 uur per dag, 7 dagen per week aandacht aan de beveiliging van je netwerk, endpoints en data. Intelligent, always-on cybersecurity-expertise dus!

5. Automatisch detecteren en oplossen van kwetsbaarheden

Een MSSP neemt je veel werk uit handen op het gebied van het detecteren en het oplossen van kwetsbaarheden. Zo heeft een MSSP:

 • Het vermogen om structureel kwetsbaarheden in kritieke systemen te detecteren en te reduceren.
 • De vaardigheid om proactief bedreigingen te voorspellen, vooral en specifiek voor gerichte cyberaanvallen.
 • De mogelijkheid om belangrijke aanvalstactieken en -methoden in kritieke systemen geautomatiseerd te detecteren.
 • De mogelijkheid om effectief en snel te reageren.
 • Het verminderen van de mogelijkheid dat een aanval succes heeft en daaropvolgend een ‘event’ wordt dat veel tijd kost om te beheersen.

 

6. Vergroting actiegericht inzicht & vermindering van 'alert fatigue'

 

Voor veel IT-security professionals is het een dagelijks probleem: de confrontatie met talloze ‘security alerts’, afkomstig van diverse security tools die binnen het bedrijf in gebruik zijn. Uit onderzoek van de Cloud Security Alliance blijkt dat ruim 31 procent van de IT-beveiligingsspecialisten niet reageert op deze alerts, omdat het overwegend ‘false positives’ betreft. 

Kortom, alerts gaan hun doel voorbij. Ze zijn niet bruikbaar, of bevatten geen bruikbare informatie om een actie op te ondernemen. Deze vorm van ‘alert fatique’ of in het Nederlands ‘alarmeringsmoeheid’ vergroot juist de kans dat werkelijke cyberdreigingen onopgemerkt blijven.

“Ruim 31% van de IT-beveiligingsspecialisten reageert niet op security alerts, vanwege het hoge aantal false positives.” - Bron: onderzoek Cloud Security Alliance

Veel cybersecurity-oplossingen zorgen voor integratieproblemen bij de uitwisseling van data. Dat heeft inefficiënte en ineffectieve datasilo's tot gevolg. MSSP's beschikken doorgaans over geïntegreerde technische oplossingen, volledig gericht op actiegerichte alerting.

Ontvang je als bedrijf een alert van de MSSP? Dan is deze vrijwel nooit overbodig of onbruikbaar.

De meeste MSSP’s gebruiken technologie die in de loop van de tijd door eigen specialisten in alle soorten en maten voor bedrijven is geïntegreerd. De MSSP biedt dus oplossingen die voorkomen dat IT-personeel talloze alerts binnenkrijgen en verhoogt tegelijkertijd de responsefficiëntie. Dankzij de inzichten die een MSSP oplevert, stel je op het gebied van cybersecurity bovendien goed meetbare doelen op.

7. Schaalbaarheid

Een ander voordeel is dat je MSSP's perfect naar behoefte schaalt. De benodigde security IT-infrastructuur pas je eenvoudig aan. Heb je tijdelijk extra capaciteit nodig? Dan schaal je eenvoudig bij. Resources groeien automatisch mee met je capaciteitsbehoefte. En is op een later moment terugschalen nodig? Dan kan dat ook. MSSP’s reageren snel.

8. Goede garanties en snelle responstijden

Naast de 24x7x365 geleverde support, bieden goede MSSP’s Service Level Agreements (SLA’s) aan. Hierin staan richtlijnen voor klanten over de incident-responstijden en garanties in het geval van beveiligingsincidenten. 

Kortom, alle potentiële risico’s die verbonden zijn aan cyberdreigingen verschuif je van je organisatie naar een gespecialiseerde derde partij, de MSSP.

 

 

Volg ons op:

 • Automate workflows

  Automate workflows

  Automatiseer Cisco Meraki-taken in enkele minuten en maak tijd vrij. Zie hoe gemakkelijk dit is in de Meraki wereld van Softwa

  Lees meer
 • Unify visibility

  Unify visibility

  Meraki's cloudgebaseerd beheer biedt gecentraliseerde zichtbaarheid en controle over Meraki's bekabelde en draadloze netwerk

  Lees meer
 • Maximize benefits

  Maximize benefits

  Door de snelheid van de implementatie van Cisco Meraki-producten kunnen netwerkbeheerders fouten op afstand beheren en identif

  Lees meer