• compliancy

  compliancy

Volg ons op:

Compliancy

Compliance of compliancy is de naleving van relevante wet- en regelgeving en het werken volgens door een organisatie zelf opgestelde normen en regels. De overheid en financiële toezichthouders leggen steeds meer regels op aan financiële instellingen en corporate bedrijven.

Waarom is compliant zijn zo belangrijk?

Compliancerisico’s zijn beter te beheersen, als de naleving van relevante wet- en regelgeving op orde is. Ook wordt hieruit voortkomende schade voorkomen of beperkt. Organisaties zijn hierdoor beter in staat een betrouwbare bedrijfsvoering te realiseren. Bedrijven die de wetgeving niet naleven, lopen het risico op hoge boetes. De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zien streng toe op de naleving van wet- en regelgeving. Als toezichthouders kunnen zij bijvoorbeeld een flinke geldboete opleggen, een vergunning intrekken. Of zelfs een taak- of gevangenisstraf eisen. Het risico dat jouw onderneming te maken krijgt met fraude of corruptie mag dan relatief klein zijn, de gevolgen zijn zeer groot.

AVG: let op bij het gebruik van persoonsgegevens

Sinds 25 mei 2018 is de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van kracht. Deze privacywet stelt strengere eisen aan de opslag en het gebruik van persoonsgegevens. Dat vraagt dus om extra alertheid bij het gebruik van (openbare) data uit het Handelsregister. Het verwerken van persoonsgegevens mag alleen als er een wettelijke grondslag is. Daarom is het goed om vooraf inzicht te hebben in het type persoonsgegevens dat je wilt verwerken.
Meer informatie vind je op de speciale AVG-pagina op onze website of op de site van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Ondersteuning om compliant te worden

De aanpak om compliant te worden is voor elk bedrijf anders. Verschillende in- en externe factoren spelen hierbij een rol. Denk hierbij aan eisen die worden gesteld door controlerende en handhavende instanties, auditors, leveranciers, klanten, maar ook de eigen directie en personeel.
KVK is jouw partner bij de ondersteuning en inrichting van complianceprocessen.

Meer weten?

Zeker van je recht met betrouwbare bedrijfsdata? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers. Wij zorgen dat jij zorgeloos zaken doet.

 

Bron: KVK

Volg ons op:

 • Automate workflows

  Automate workflows

  Automatiseer Cisco Meraki-taken in enkele minuten en maak tijd vrij. Zie hoe gemakkelijk dit is in de Meraki wereld van Softwa

  Lees meer
 • Unify visibility

  Unify visibility

  Meraki's cloudgebaseerd beheer biedt gecentraliseerde zichtbaarheid en controle over Meraki's bekabelde en draadloze netwerk

  Lees meer
 • Maximize benefits

  Maximize benefits

  Door de snelheid van de implementatie van Cisco Meraki-producten kunnen netwerkbeheerders fouten op afstand beheren en identif

  Lees meer